Shoot voorbereiding 

Hoe bereid je je voor ?
Shooten is best vermoeiend. Zorg dat je goed bent uitgerust voor de shoot. De avond ervoor stappen is later op te foto te herkennen. Laat de zonnebank even staan een paar dagen voor de shoot. Ook witte strepen kunnen de foto nogal eens ontsieren. Met slim gebruik van zon of zonnebank is dit meestal te voorkomen. Strakzittende kleding of de plooien daarvan kunnen "strepen" achterlaten. Lange kousen doen dat wel eens vlak onder de knie. Zelf ken je vast ook nog andere voorbeelden.

Wat voor foto's wil je ?
Bedenk vooraf wat voor foto's je wil. In bladen/tijdschriften staan altijd vele prachtige voorbeelden. Als ze je aanstaan knip ze uit en neem ze mee. Ze blijken vaak een goede inspiratiebron te zijn die je met je eigen persoonlijke stijl kunt aanvullen.

Kleding !
De kleding is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel van de foto. Ga daar zorgvuldig mee om. 3 of 4 setjes kleding is nodig om voldoende variatie voor een shoot te hebben. Let ook op verschillende stijlen. Kleurige kleding doet het over het algemeen erg goed. Als we de shoot binnen doen kun je alle soorten (zomer / winter) kleding meebrengen. Binnen is het toch warm en een jurkje doet het altijd beter op de foto dan een dikke trui. Als je schoenen met hakjes hebt, vergeet ze niet mee te brengen. Je houding en je figuur komen er veel beter mee tot hun recht.
Lingerie is eigenlijk een hoofdstuk apart. Heb in ieder geval aandacht voor de combinatie van lingerie en bovenkleding. Soms kan de combinatie het effect versterken en een fantastisch beeld geven maar het risico dat het plaatje afgebroken wordt, licht op de loer als beide setjes niet goed bij elkaar passen. Als je het zelf wil, kun je overwegen om je BH uit te laten als deze of delen daarvan de compositie hinderen. Ben in dat geval wel alert op andere onwenselijkheden die op kunnen treden.

Accessoires !
Vergeet vooral niet om accessoires zoals petjes, sieraden , zonnebrillen, shawls, stola’s, hoofddoeken etc. mee te nemen. In de studio is een zeer beperkt assortiment.

Make-up !
Hou als regel je make-up klein en naturel. (Zie ook lipstick en oogmake-up) Gebruik foundation of poeder om de huid mat te maken. Glitter in je make-up kan ongewenste reflectie op de foto veroorzaken. Lipstick en oogmake-up mag je best wat “overdrijven” Ook hiervoor is het verstandig om daarmee “dicht bij jezelf te blijven” De toegepaste kleuren vlakken nog iets af op de foto. Lipgloss is zeker voor vrouwelijke modellen aan te raden.
Probeer kleding en make-up te combineren zodat het bij elkaar past. Als er geen visagiste is besproken, breng dan make-up spulletjes mee zodat je eenvoudig kunt bijwerken of veranderen. Als er een visagiste bij de shoot aanwezig is, kom dan zonder make-up naar de shoot. Dan hoeft de visagiste dit niet eerst te verwijderen.

De dag van de shoot :
Kom op tijd. Dat is een vriendelijk verzoek. Ik zal zorgen dat alle apparatuur op tijd klaar staat. Als het de eerste keer is dat we met elkaar samenwerken. Nemen we eerst de tijd om elkaar voor te stellen. We overleggen over hoe we de shoot willen aanpakken, wat we gaan doen en wat je kunt verwachten. Tijdens het eerste deel van de shoot, maak ik oefen shots om de apparatuur instellingen te controleren. Dit geeft jou tevens de gelegenheid om te wennen aan de studio omstandigheden. Geef direct aan als je een situatie of handeling niet wenselijk vind. Ik zal daar prompt en adequaat op reageren. Ik zal je niet vragen om top-less of naakt te poseren. Als je dit zelf wel wil, is dit geen enkel probleem. Geeft dit tijdens de kennismaking duidelijk aan.
Foto’s met een erotisch karakter maak ik niet van modellen onder de 18 jaar. Ook niet op uitdrukkelijk verzoek. Tijdens het shooten nemen we regelmatig even pauze.
Ben je verlaat of is er iets tussen gekomen. Bel zo snel mogelijk. Uiteraard het liefst zo ver mogelijk van te voren.
Wil je iemand meenemen dan kan dat als regel altijd maar geef dat wel van te voren aan. Ik ga ervan uit dat door de extra aanwezigheid de voortgang van de shoot niet in het gedrang komt.
Het maken van foto’s door anderen dan de fotograaf is niet toegestaan. Dit met inbegrip van “even met een mobieltje”

Model jonger dan 18 jaar.
Bij minderjarigen is het een schriftelijke toestemming van ouders/verzorgers wettelijk verplicht. Ik stel het zeer op prijs als een van hen bovendien bij de shoot aanwezig is.
Toestemmingsformulieren heb ik beschikbaar.
In overleg kan voor een fotoshoot een contract worden opgesteld.

Liever vragen dan vraagtekens.
Er gebeurt niets stiekem of geheimzinnig. Heb je vragen of is iets niet duidelijk, aarzel dan niet om contact op te nemen. Vele malen liever dan dat het een vraagteken voor je blijft.

Veel plezier tijdens de shoot !

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee